Afsluiting ventweg Gouverneur Verwilghensingel

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in Hasselt de uitrit van de ventweg langs de Gouverneur Verwilghensingel ter hoogte van de Kempische Steenweg vanaf 5 juni afsluiten. Deze ingreep moet de verkeersafwikkeling en -veiligheid ter hoogte van de grote ring en het kruispunt met de Kempische Steenweg helpen vrijwaren na de uitbreiding van de lokale handelszone.

Nieuwe ontsluitingsroute

In de loop van de volgende weken zullen een aantal nieuwe handelszaken hun deuren openen langs de Gouverneur Verwilghensingel tussen de Elfde-Liniestraat en de Kempische Steenweg. Deze uitbreiding brengt ook extra verkeersdruk met zich mee.

Om de bezoekers van deze zone zo veilig en vlot mogelijk naar de grote ring te leiden, voorziet het agentschap een ontsluitingsroute via de Scheepvaartkaai en de Elfde-Liniestraat.

Busbaan

Daarnaast zal AWV de huidige pechstrook omvormen tot een busbaan. De bushalte verhuist dan naar de berm tussen de ventweg en de nieuwe busbaan. Hierdoor kan de dienstverlening van De Lijn minstens even vlot blijven verlopen.

Evaluatie

Het extra verkeer dat de uitbreiding van de handelszone met zich mee zal brengen, zal ook invloed hebben op de verkeersafwikkeling ter hoogte van het kruispunt van de Elfde-Liniestraat met de Gouverneur Verwilghensingel. Het agentschap zal de verkeerssituatie in de loop van de volgende maanden blijven evalueren en de verkeerslichtenregeling zo goed mogelijk afstemmen om de doorstroming in alle richtingen zo vlot mogelijk te houden.