Politie Limburg Regio Hoofdstad verhuist naar nieuw politiehuis

Op vrijdag 1 juni werd het gloednieuwe hoofdkantoor van de politie Limburg Regio Hoofdstad voorlopig opgeleverd. Op dinsdag 19 juni verhuizen de medewerkers van de politiezone officieel naar het politiehuis op de nieuwe veiligheidssite Campus H in Hasselt.

Na twee jaar bouwen, was het op 1 juni dan zo ver: het nieuwe kantoor van de politie Limburg Regio Hoofdstad in de Zwarte-Brugstraat werd voorlopig opgeleverd. “De komende twee weken wordt er echter nog hard gewerkt op Campus H,” zegt korpschef Philip Pirard. “Onder andere het meubilair wordt geplaatst en de laatste hand wordt gelegd aan de technische snufjes in het gebouw. Op 19 juni zou alles klaar moeten zijn en kunnen we effectief verhuizen.”

Wijkkantoren blijven bestaan

In totaal verhuizen een 350-tal van de 400 medewerkers van de politiezone naar het nieuwe politiehuis in de Zwarte-Brugstraat 6. Vanaf 19 juni is er dus geen enkele politiedienst meer gevestigd op de Thonissenlaan in Hasselt. De wijkkantoren in Diepenbeek, Halen, Herk-de-Stad, Lummen en Zonhoven blijven gewoon bestaan. Hier verandert er dus niets.

Verhuis op 19 juni

Op 19 juni wordt het computersysteem van de politiezone verhuisd. Om die reden is de politiezone zowel telefonisch als per e-mail de hele dag niet te bereiken. Ook de vijf wijkkantoren in de verschillende gemeenten van de politiezone blijven die dag gesloten. Mogelijks kunnen er ook op 20 juni nog technische problemen zijn.

Wanneer inwoners van de politiezone op 19 of 20 juni dringend politiehulp nodig hebben, kunnen zij nog steeds het noodnummer 101 bellen en komt er een politieploeg ter plaatse. Niet-dringende aangiftes of klachten worden best uitgesteld tot na 20 juni. Hiervoor kunnen inwoners een afspraak maken via de website www.politielrh.be of via de gratis app ‘politie LRH’. Inwoners die op deze dagen toch een dringende klacht of aangifte moeten doen, kunnen terecht in het wijkkantoor in Alken (Lambrechtsplein 12).

Nieuw politiehuis opent de deuren

Nadja Vananroye, voorzitter van het politiecollege van de zone Limburg Regio Hoofdstad, kijkt alvast uit naar het moment waarop het nieuwe politiehuis de deuren opent. “Dagelijks zetten honderden medewerkers van de politiezone zich tot het uiterste in om de veiligheid in de zone te garanderen. Vanuit het nieuwe politiehuis zullen ze dat in alle comfort en met behulp van de modernste technieken kunnen doen. Op die manier tillen we de dienstverlening voor alle inwoners naar een nog hoger niveau.”

Op zondag 30 september zetten de politie Limburg Regio Hoofdstad en de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg de poorten van Campus H open voor een grote opendeurdag. “Op die dag willen wij al onze inwoners een blik achter de schermen van ons nieuw politiehuis gunnen,” zegt korpschef Philip Pirard. “Meer informatie over de opendeurdag vindt u binnenkort op onze website.”

Meer informatie: Dienst communicatie 011 26 73 40 | 011 26 73 28 communicatie@politielrh.be