Uitbundige ontvangst van de Golems in de Diepenbeekse scholen

Het Cosmogolemproject is een ambitieus project van kunstenaar Koen Vanmechelen. De cosmogolem, een grote houten reus en kindervriend, is een internationaal symbool voor kinderrechten. Op 27 mei zal de erus feestelijk worden ingehuldigd aan het Demerstrand.

De houten reus werd gemaakt door de leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek, maar ook alle andere Diepenbeekse scholen werken mee aan het Cosmogolem4Diepenbeek-programma, een initiatief van Kiwanis Vrijheerlijckheid Diepenbeek. Alle scholen motiveren hun leerlingen om samen met de Cosmogolem na te denken over hoe we onze wereld en planeet gezonder en beter kunnen maken. Zo worden dromen kansen.

De afgelopen weken kregen de scholen een eigen ‘kleine’ Cosmogolem. En die houten Golems werden feestelijk onthaald in de verschillende scholen: de vrije basisschool Rooierheide, Sint-Gerardus, het Paleis, de Gemeentelijke Basisschool, De Loep en vrije basisschool Lutselus . De kinderen gaan deze Golems nu mooi versieren en het resultaat wordt getoond tijdens het Kinderfestival op zondag 27 mei om 14 uur aan het Demerstrand. Iedereen is welkom!

Uitbundige ontvangst van de Golems in de Diepenbeekse scholen

Bron: Het Belang Van Limburg